°1965, Antwerpen, België

In haar tienerjaren begon Christel Weyts intensief te tekenen, vooral het aangezicht van de mens intrigeerde haar.

Nu schildert ze al geruime tijd met acrylverf op doek en blijft de mens haar favoriete onderwerp, hoewel deze mens vaak wordt herleid tot een meer anonieme speler in haar werk.  Christel kijkt graag discreet vanaf de zijlijn naar de wereld en hoe de mens zich daarin beweegt.

Ze legt beelden vast op plaatsen waar ze zelf graag of toevallig passeert en deze worden gebruikt als basis voor het uiteindelijke werk.  Ze filtert taferelen die vooral het esthetische en de harmonie in een situatie willen benadrukken.  Ze houdt de mens en zijn handelingen vast met verf en penseel binnen de grenzen van het doek, een moment in de tijd dat in een oogwenk verdwijnt maar nu rustig door de toeschouwer kan worden afgetast. De omgeving waarin alles zich afspeelt is vaak een omgeving met een prominent lijnenspel.

Het natuurlijke licht, dat haar soms letterlijk doet stilstaan van verwondering, is zeer belangrijk in haar werk. Het brengt haar het plezier van het spelen met contrasten in voorzichtig opgebouwde verflagen.

 

 

Op de hoogte blijven ? Na inschrijving op de nieuwsbrief (link inschrijven nieuwsbrief ) of een mailtje via 'contact', ontvangt u bericht in uw mailbox wanneer nieuw werk of exponieuws wordt geplaatst.

Volgen op f en   Instagram